طراحی گرافیک

  • 03 آذر 1400
  • مدیریت سایت
  • 2322

 

در این مقاله قصد داریم با گرافیک و تاریخچه آن آشنا شویم. گرافیک دوبعدی ، استاپ موشن ، انیمیشن سوزنی ، انیمیشن ماسه ای ، پیکسیلیشن ، استوری بورد، انیمیشن ، پس زمینه ها ، فیلمبرداری دو فریمه موارد مورد بحث در این مطلب می باشد

 

گرافیک دو بعدی چیست؟

مقدمه

طراحی گرافیکی با تاریخچه ی انسان های غارنشین گره خورده است. نقاشی های روی غارهایlascavx و یا تولد زبان نوشتاری در هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد هر دو مراحل مهمی در تاریخچه طراحی گرافیکی هستند.از اولین نمونه های طراحی گرافیکی می توان به Book Of Kell اشاره کرد.پس از آن ناشری به نام ویلیام مورس در فاصله سالهای ۱۸۹۲تا ۱۸۹۶ اقدام به چاپ کتاب هایی کرد که رد پای برخی محصولات گرافیکی مهم در آن ها به چشم می خورد و به این ترتیب توانست تجارت منافعی را در بخش کتاب راه اندازی کند.کار وی به همراه دیگر جنبش های انتشاراتی خصوصی به طور غیر مستقیم مسئول توسعه و ارتقای طراحی گرافیکی در اوایل قرن بیستم محسوب می شود.

گرافیک دوبعدی , طراحی گرافیک , طراحی . گرافیک


گرافیک دوبُعدی(Two Dimensional graphics):

تمامی تصاویر ثبت شده به وسیله ی  رایانه که از یک نمای ثابت به دست آمده‌است و قدیمی ترین راه ویرایش تصاویر به وسیله رایانه‌است تا صحنه‌ای که به دست می‌آید؛  صحنه ثبت شده از یک نما باشد . گرافیک دو بُعدی به شاخه‌های مختلف تقسیم می‌گردد.(نقاشی دیجیتالی -ویرایش تصاویر- انیمیشن)
نقاشی دیجیتالی ؛

نقاشی دیجیتالی در مجموع به تصاویر خلق شده توسط رایانه که به ‌وسیله نرم افزارهای مختلف ایجاد می‌شود، اطلاق می‌گردد. این شاخه از گرافیک دو بعدی به شیوه‌های مختلف انجام      می‌پذیرد درست مثل نقاشی دستی شیوه‌هایی مثل رئال یا سورئال دارد.

استاپ موشن , انیمیشن دوبعدی

استاپ موشن؛

استاپ موشن یا همان انیمیشن ای ست – حرکتی یکی از تکنیک های ساخت انیمیشن است که در آن با استفاده از فیلم برداری فریم به فریم اشیاء فیزیکی را به حرکت در می آورند. بدین ترتیب که شیء مورد نظر را کمی جابه جا کرده و عکس برداری می کنند و سپس کمی دیگر آن را جابه جا کرده و دوباره عکسبرداری می کنند . این کار ادامه یافته تا در نهایت وقتی این عکس ها پشت سر هم به نمایش در می آیند این گونه به نظر می رسد که آن شیء در حال حرکت است. معمولاً برای سهولت شکل دادن به اشیاء و کاراکترها از گل رس یا خمیر استفاده می شود که به این نوع از استاپ موشن، اصطلاحاً انیمیشن خمیری یا “کلیمیشن” (Claymation) گفته می شود.

انیمیشن سوزنی , انیمیشن

انیمیشن سوزنی:

پین اسکرین (Pinscreen)، صفحه ای سفید و شکیل است که بر آن هزاران سوزن سیاه رنگ فرو رفته است و به وسیله ی منبع نوری از کنار روشن می شود. با جا به جایی سوزن ها به داخل و خارج، می توان از رنگ سیاه تا سفید، مایه های مختلفی را ایجاد کرد. صفحه ی سوزنی، در سال ۱۹۳۱ میلادی توسط الکساندر الکسیف (Alexander Alexeieff) اختراع شد و تکنیک آن در خلال سال های طولانی فیلم سازی او، با کمک متحرک سازی به نام کلر پارکر (Claire Parker) تکمیل گردید. تصاویری که با استفاده از صفحه ی سوزنی ایجاد می شوند شباهت بسیاری به تصاویر حکاکی شده دارند.

انیمیشن ماسه ای , انیمیشن , نقاشی با شن

انیمیشن ماسه ای:

اگر چه ماسه به عنوان یک وسیله برای انیمیشن در حد وسیعی مورد استفاده قرار نگرفته اما    می تواند جایگزین به صرفه و سازنده ای برای سایر تکنیک های دو بُعدی باشد. در این روش، برای ایجاد تصاویر، ماسه را روی یک یا چند سطح افقی شیشه ای که روی هم با فاصله قرار گرفته اند؛ پخش می کنند و از زیر به آن ها نور می دهند. در این حالت می توان به درجات مختلف خاکستری دست یافت. اگر قشر ماسه را ضخیم تر انتخاب نماییم، به طوری که نور نتواند از سطح شیشه و از میان ذرات ماسه بگذرد و به دوربین برسد، رنگ سیاه حاصل می شود. بدین ترتیب، قسمت هایی از شیشه که بر آن ماسه ای نباشد، سفید به نظر خواهند رسید. برای حرکت دادن ماسه ها می توان از انگشتان دست و یا وسایل ساده ای چون قلم مو، شانه، چنگال، تکه های مقوا و پارچه استفاده کرد. هنرمندانی که با تکنیک انیمیشن ماسه ای کار    می کنند، فقط به کار کردن با سیاه و سفید قانع نمی شوند. در این روش می توان رنگ را از طریق رنگ آمیزی سطوح شیشه ای زیرین و یا قرار دادن انواع ژل ها و کاغذ در زیر شیشه به دست آورد. هم چنین از ماسه های رنگی و نوردهی از بالا، می توان برای به وجود آوردن اثرات خاصی استفاده کرد.

پیکسیلیشن , انیمیشن

پیکسیلیشن چیست؟

پیکسیلیشن (Pixillation) واژه ای است که در دهه ۱۹۵۰ به وسیله “نورمن مک لارن”، یکی از پیش گامان انیمیشن، برای نامیدن تکنیکی که در آن از سوژه های انسانی با تکنیک استاپ موشن فریم به فریم عکس برداری می کرد؛  ابداع شد. او این پروسه را این گونه توصیف     می کرد: “پیکسیلیشن اعمال اصول معمول عکس برداری انیمیشن و فیلم کارتونی در فیلم برداری از هنرپیشه های واقعی ست. یعنی به جای قرار دادن نقاشی، کارتون و عروسک مقابل دوربین انیمیشن، انسان واقعی قرار دادیم.”

استوری برد

استوری بورد (Storyboards):

انیمیشن سنتی مثل بقیه سبک های انیمیشن، معمولاً با یک استوری بورد آغاز می شود. “استوری بورد”  مثل فیلم نامه است با این تفاوت که کلمات همراه عکس ها دیده می شوند؛ تقریباً مثل یک کمیک استریپ. استوری بورد به تیم انیمیشن کمک می کند که تصاویر و نحوه ی ترکیب آن ها را طراحی کنند. معمولاً طراح استوری بورد جلسات متعددی با کارگردان مشورت می کند و ممکن است یک سکانس را بارها از نو طراحی کند تا این که مورد قبول واقع شود. سعی می کنیم در مقاله ای جدا به شرح بیشتر استوری بورد بپردازیم.


انیمیشن , انیمیشن سه بعدی , انیمیشن دو بعدی
انیمیشن (Animation):

بعد از این که حلقهLeicaدر این مرحله با استفاده از مداد رنگی هر تصویر یا هر فریم روی یک صفحه کاغذ نقاشی می شود. صفحات با استفاده از گیره های مخصوص روی میز انیمیشن ثابت شده اند. انیماتور اصلی با استفاده از طرح بندی شخصیت ها، نقاشی های اصلی هر صفحه را می کشد. در حقیقت انیماتور اصلی چند فریم اصلی را که حرکت شخصیت ها را نشان می دهد طراحی می کند و فریم های فیمابین آن ها را دیگر انیماتورها طراحی می کنند. برای مثال برای نشان دادن پرش شخصیت فیلم از روی یک گودال، انیماتور اصلی چهار یا پنج فریم نقاشی می کند. فریمی که شخصیت فیلم آماده پرش است، دو یا سه فریم که وی را در آسمان و در حال پرش از روی گودال نشان می دهد و یک فریم که شخصیت فیلم در آن سوی گودال فرود آمده است. بقیه فریم ها که در بین این فریم های اصلی قرار می گیرد توسط دیگر انیماتورها نقاشی می شود. زمان بندی در طراحی این فریم ها بسیار مهم است. هر فریم دقیقاً باید با موسیقی فیلم در آن لحظه مچ شود و گرنه حاصل کار مطلوب نخواهد بود. برای مثال در فیلم های پرهزینه، تلاش زیادی صرف این مساله می شود که حرکات لب شخصیت های فیلم با کلماتی که در آن لحظه ادا می شود همخوانی داشته باشد.


پس زمینه , بک گراند , پس زمینه در انیمیشن
پس زمینه ها (Backgrounds):

بعد از این که مرحله انیمیشن تمام شد پس زمینه طراحی می شود که اتفاقات فیلم در آن رخ می دهد. این پس زمینه ها معمولاً با گواش یا رنگ اکریلیک طراحی می شوند هرچند بعضی فیلم های انیمیشن با پس زمینه های آبرنگ، رنگ روغن و یا حتی زغال نیز تهیه شده اند.


فیلمبرداری دو فریمه (Shooting on Twos):

کاراکترهای متحرک در انیمیشن به صورت دو فریمه فیلم برداری می شوند یعنی این که یک طرح در دو فریم فیلم نشان داده می شود، به عبارت دیگر وقتی فیلمی ۲۴ فریم در ثانیه است در حقیقت ۱۲ فریم در هر ثانیه فیلم برداری شده است در حالی که قاعدتاً باید ۲۴ طرح در ثانیه بود.
اگر چه ۱۲ فریم در ثانیه سرعت آپدیت تصویری پایینی است اما نتیجه نهایی اکثراً حالت روان و راضی کننده ای دارد اما در جاهایی که یک کاراکتر باید حرکتی سریع انجام دهد معمولاً آن را به صورت تک فریم بصورت ۲۴ فریم در ثانیه فیلم برداری می کنند که این ۲۴ فریم شامل ۲۴ طرح متفاوت است.
معمولاً برای کاهش هزینه ها تا حد امکان صحنه هایی را که می توان به صورت دو فریمه فیلم برداری کرد، به صورت دو فریمه کار می کنند زیرا که چشم انسان قادر به تشخیص آن نیست.

(0) نظرات شما

نظر خود را بنویسید